Twoja telewizja kulinarna i nie tylko

Uśmiechnięty kucharz.

Programy kulinarne to ostatnio jedna z najpopularniejszych kategorii telewizyjnych. Każdy chce oglądać gotujących kucharzy profesjonalistów i amatorów, podziwiając ich kunszt i jednocześnie ucząc się trików na idealnie rumianą skórkę kurczaka lub najlepiej wyrośniętego makowca. Jeżeli wśród kulinarnych sław są osoby, które oglądasz z uśmiechem na twarzy, ale nie brakuje też takich, które budzą grymas niezadowolenia, sprawdź Twoja.tv: telewizję, w której to Ty decydujesz, jakie programy oglądasz.

Czytaj dalejTwoja telewizja kulinarna i nie tylko

Lepiej gotować czy zamówić? Czyli wszystko o przewagach cateringu

Katering

Dla niektórych z nas gotowanie to prawdziwa udręka. Szczególnie, jeśli mamy do czynienia z dużą ilością gości. Nie zawsze jesteśmy w stanie samodzielnie zorganizować przyjęcie, które wymaga przygotowania porcji np. dla 50 osób lub wszystkich pracowników naszej firmy. W odpowiedzi na te potrzeby powstały firmy cateringowe zajmujące się profesjonalną produkcją i dostawą dań gotowych do spożycia. Firmy cateringowe wyszły naprzeciw coraz popularniejszym trendom organizowania bankietów, konferencji, przyjęć i spotkań, które zakładają większą liczbę gości, szczególnie gdy chcemy, aby każde z nich było przygotowane w odpowiedni sposób.

Czytaj dalejLepiej gotować czy zamówić? Czyli wszystko o przewagach cateringu

Kulinarne trendy na jesień

Grillowana ryba z warzywami

Lato powoli dobiega końca. Piękna pogoda, wysokie temperatury i przygrzewające słońce, powoli zaczynają przypominać nam o nieuchronnie nadchodzącej jesieni. Jednak wbrew pozorom ta pora roku, podobnie jak wiosna, obfituje w naszym kraju w cudowne warzywa i owoce, które z powodzeniem wykorzystać można w naszej tradycyjnie panierowanej i tłustej kuchni polskiej. Wszystko, nawet tak klasyczne smaki jak kapusta, golonka i inne tłustości, idą w coraz zdrowszą stronę, co cieszy nie tylko konsumentów i dietetyków, lecz przede wszystkim lokalnych hodowców i producentów.

Czytaj dalejKulinarne trendy na jesień