9 komentarzy

  1. Paulina

    Witam.Przepis bardzo mi się spodobał i właśnie rozgrzewam piekarnik na moje pierwsze bułeczki 😀 Chciałabym się dowiedzieć czy gotowe ciasto można w jakiś sposób przechować w zamrażalniku? Jeśli tak to jak? Przed wyrośnięciem, po? Nigdy wcześniej nie piekłam żadnego pieczywa ani żdnych drożdżowych ciast, jedynie -idąc na łatwiznę ciasta proszkowe, a słyszałam,że ciasto można przechowywać… Dziękuję z góry za pomoc 🙂

  2. Jakub Ślusarek

    Niestety nie mam pojęcia czy takie ciasto można mrozić na bułki. Przepis, który mnie inspirował nic o tym nie wspomina ale sprawdzę faktycznie fajnie by było sobie je przechować. Mnie teraz zaciekawił przepis na bułki bezglutenowe ale to wkrótce.

  3. Kamila

    kurde…nie wiem co poszło nie tak, bo co do joty robiłam wg przepisu ale- nie rosną w ogóle !! ciasto siedziało w misce równą godzine i nic, ani drgnęło, a trzymałam w temperaturze pokojowej ok.23stopnie ! Drożdże dobre ,bo chwile wcześniej piekłam z nich ciasto.(instant) co mogło być przyczyną? Użyłam mąki typ 450. :(((

    • Kamila

      Dobra, jednak cofam 🙂 wprawdzie nie urosły nic podczas „wyrastania” ale jak je wsadziłam do rozgrzanego piekarnika to poszły w góre ! są najlepsze na świecie, dziękuje za przepis 🙂

  4. Jakub Ślusarek

    Bardzo się cieszę, że się udały i dziękuję za tak entuzjastyczną ocenę, bo te bułki pszenne są naprawdę ok. . Tak właśnie jest, że bułki głównie rosną w piecu, zresztą tak jak przy ciastach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.