9 komentarzy

  1. trzydziestka36@gmail.com' Paulina

    Witam.Przepis bardzo mi się spodobał i właśnie rozgrzewam piekarnik na moje pierwsze bułeczki 😀 Chciałabym się dowiedzieć czy gotowe ciasto można w jakiś sposób przechować w zamrażalniku? Jeśli tak to jak? Przed wyrośnięciem, po? Nigdy wcześniej nie piekłam żadnego pieczywa ani żdnych drożdżowych ciast, jedynie -idąc na łatwiznę ciasta proszkowe, a słyszałam,że ciasto można przechowywać… Dziękuję z góry za pomoc 🙂

  2. Jakub Ślusarek

    Niestety nie mam pojęcia czy takie ciasto można mrozić na bułki. Przepis, który mnie inspirował nic o tym nie wspomina ale sprawdzę faktycznie fajnie by było sobie je przechować. Mnie teraz zaciekawił przepis na bułki bezglutenowe ale to wkrótce.

  3. neversaygo@interia.pl' Kamila

    kurde…nie wiem co poszło nie tak, bo co do joty robiłam wg przepisu ale- nie rosną w ogóle !! ciasto siedziało w misce równą godzine i nic, ani drgnęło, a trzymałam w temperaturze pokojowej ok.23stopnie ! Drożdże dobre ,bo chwile wcześniej piekłam z nich ciasto.(instant) co mogło być przyczyną? Użyłam mąki typ 450. :(((

    • neversaygo@interia.pl' Kamila

      Dobra, jednak cofam 🙂 wprawdzie nie urosły nic podczas „wyrastania” ale jak je wsadziłam do rozgrzanego piekarnika to poszły w góre ! są najlepsze na świecie, dziękuje za przepis 🙂

  4. Jakub Ślusarek

    Bardzo się cieszę, że się udały i dziękuję za tak entuzjastyczną ocenę, bo te bułki pszenne są naprawdę ok. . Tak właśnie jest, że bułki głównie rosną w piecu, zresztą tak jak przy ciastach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *